El proper 9 de maig se celebra arreu del món el Dia Internacional del Comerç Just i, com cada any, engeguem amb moltes ganes la preparació de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica , una activitat lúdica i educativa que té lloc un cop l’any a Catalunya i que compta amb la participació d’entitats de tot el país.

Cartell de la #FestaCJBE2015

Aquest any, celebrem la setzena edició de la “Festa” i amb el lema “Estira del Fil. Tria Comerç Just i Banca Ètica” volem animar a la ciutadania catalana a estirar del fil de les injustícies que s’amaguen darrera de la roba que vestim, tot apostant per alternatives de consum responsable com són el comerç just i la banca ètica.

Aquest estirar del fil té molt sentit, doncs el 80% de les mans que cusen la nostra roba són mans de dones. Dones que treballen en condicions d’esclavitud moderna realitzant jornades maratonianes de més de 14 hores diàries per sous irrisoris que estan molt lluny de garantir unes condicions de vida digna. Dones que pateixen assetjament laboral i abusos de poder de manera sistemàtica, incloent la persecució sindical. Dones que treballen en condicions de seguretat absolutament inacceptables que tenen conseqüències greus sobre la seva salut. El 8 de març vam engegar els preparatius de la Festa amb l’objectiu de celebrar i reivindicar aquest dia, centrat enguany en la problemàtica del tèxtil i el gènere.

Un any més, la coordinació nacional de la Festa va anar a càrrec de SETEM, amb la participació d’Alternativa 3, Fiare, FETS-Finançament Ètic i Solidari-, OxfamIntermón, la Xarxa de Consum Solidari i la Xarxa d’Economia Solidària, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Tarragona, L’Ajuntament de Girona, TV3, BTV i El Periódico i la col·laboració de la Coordinadora Estatal de Comerç Just i l’AECID.

Existeixen, però, alternatives a aquesta indústria. El comerç just, moviment que lluita pels drets i benestar de les persones productores, n’és una, però n’hi d’altres que s’enmarquen dins els criteris de l’Economia Social i Solidària.

Aquest 2015 estira del fil de les injustícies…i vine a la Festa a celebrar que existeixen alternatives! Avui més que mai, tria comerç just i banca ètica!!!

Text copiat de https://festacjib.wordpress.com/la-festa/. Més informació a la mateixa web.

A Sant Andreu trobareu això:

Dia: 9 de maig
Hora: 10 a 13h
Lloc: Plaça Orfila, Sant Andreu
Organitza: Consell de Cooperació i Solidaritat del Districte de Sant Andreu amb el suport de l’ Ajuntament de Barcelona.

Programa:
Xerrada/conferència
Venda de productes
Concert
Lliurament de premis del Concurs de Relats Curts

Anuncis